MTK-Uusimaa (Maataloustuottajain Uudenmaan liitto ry) on maanviljelijöiden, metsänomistajien ja maaseutuyrittäjien alueellinen etujärjestö ja vaikuttaja. Toimimme maaseudun elinkeinojen ja elävän maaseudun puolesta. Elinvoimainen maaseutu on suomalaisten yhteinen asia.

Tervetuloa mukaan! Toimintamme on myös hauskaa yhdessäoloa, ei pelkästään kokouksia ja ammattiasiaa. Kursseilla ja vapaa-ajan tapahtumissa virkistyt ja tapaat ammattiveljiä ja -sisaria. Maaseutunuorille on tarjolla omaa ohjelmaa.

MTK-Uusimaan toimialue on Itä-Uudenmaan ja Uudenmaan maakunnan 27 kuntaa ja Päijät-Hämeeestä Orimattila.

Jäsenet
Tuottajayhdistyksiä MTK-Uusimaan alueella on 16 ja 6 yhteisöjäsentä.
Yhteisöjäsenenä on Itikka Osuuskunta, Lihakunta, Lounais-Suomen Osuusteurastamo, Osuuskunta Länsi-Maito, Osuuskunta Tuottajain Maito ja Keskinäinen Vakuutusyhtiö Tapiola.
Jäseniä oli vuoden 2014 lopussa 5569 ja jäsentiloja 2 198.

Tehtävät
Perustehtävänä on turvata jäsenistön ja maaseudun ihmisten taloudelliset, sosiaaliset ja yhteiskunnalliset oikeudet ja ylläpitää järjestöllisiä toimintavalmiuksia.
Tavoitteiden saavuttamiseksi liitto toimii yhteistyösssä keskusliiton, maataloushallinnon, maakunnallisten ja paikallisten organisaatioiden, sidosryhmien ja muiden toimijoiden kanssa sekä osallistuu niin kansalliseen kuin paikalliseen edunvalvontatyöhön.