Kuntavaalit lähenee – etsi oma ehdokkaasi

Kuntavaaleissa kuntiin valitaan noin 9000 valtuutettua. Kunnanvaltuusto on tärkeä vaikuttamispaikka. Maakuntauudistuksen myötä sote-palvelut siirtyvät maakuntiin ja kuntien rooliksi jäävät elinvoimaisuuteen liittyvät tehtävät. Maaseudun luonnonvaroilla on tässä keskeinen asema.

Kuntapäättäjä on keskeinen vaikuttaja. Hän on päättämässä itse asiassa kaikesta siitä, mikä on kuntalaista lähellä. Hän voi vaikuttaa siihen, minkälaista ruokaa syödään työpaikoilla, käykö lapsesi terveessä koulussa tai käytetäänkö teillä lähellä tuotettua energiaa. Kotimaisen ja lähellä tuotetun valitseminen on mahdollista, jos vain haluat. Halvin ei aina ole edullisinta.

Nyt on vaikuttamisen paikka, toteaa MTK-Uusimaan pj Eerikki Viljanen ja kehottaa jäsenkuntaan aktiivisuuteen lähestyvissä kunnallisvaaleissa.

MTK:n jäseniä on kuntavaaleissa ehdolla runsaasti. Kokoamme kevään aikana sivuillemme tietoa MTK-laisista ehdokkaista. Tiedot perustuvat tuottajayhdistysten toimittamiin kuntakohtaisiin tietoihin ja voivat olla osin puutteellisia. MTK-lainen ehdokas voi ilmoittaa myös itse tietonsa leena.saari @ mtk.fi

Tutustu ehdokaslistaan tästä