Urakka-Foorumi – uusi markkinapaikka koneurakointipalveluille

Urakka-Foorumi – uusi markkinapaikka koneurakointipalveluille

Urakka-Foorumi on uusi sähköinen kohtaamispaikka koneurakointipalveluiden tarjoajille ja asiakkaille. Foorumissa koneurakoitsijat voivat tiedottaa ja markkinoida palveluitaan asiakkaille sekä verkostoitua muiden urakoitsijoiden kanssa. Koneurakointipalveluiden ostajat voivat puolestaan etsiä sopivia tekijöitä töilleen ja halutessaan lähettää palvelun kautta tarjouspyyntöjä. Foorumista löytyvät maaseudun koneyrittäjien tarjoamat palvelut muun muassa maarakennus-, maa- ja metsätalous- sekä tienhoitourakointiin. Foorumin esittely video löytyy tästä linkistä.

Urakoitsijalle lisää näkyvyyttä markkinoilla
Kehitetty foorumi tehostaa koneurakoitsijoiden tarjoamien palveluiden myyntiä ja auttaa saamaan uusia asiakkaita. Omat palvelut saa esille rekisteröitymällä urakoitsijaksi. Rekisteröityminen on ilmaista. Foorumissa on valmis lista erilaisia urakointitöitä, joista voi valita omaa tarjontaa vastaavat. Toiminnasta saa kirjoittaa lisäksi vapaamuotoisen kuvauksen, jolla kannattaa nostaa esiin omia vahvuuksia. Järjestelmä sijoittaa urakoitsijat karttanäkymään yhteystietojen perusteella.

Foorumin kautta yrittäjä voi markkinoida palveluitaan ja esitellä toimintaansa ja kalustoaan muun muassa valokuvin, vaikka yrityksellä ei olisi omia kotisivuja. Foorumin käyttöliittymä on selkeä ja omat tiedot on helppo pitää ajan tasalla. Sivusto toimii yleisimmillä selainohjelmilla ja kaikilla laitteilla, joilla on pääsy nettiin. Sivusto on suomenkielinen ja osin myös ruotsinkielinen, kielivalinta tehdään etusivulla.

Tilaaja tavoittaa helposti tarvitsemansa urakoitsijat
Koneurakoitsijoita voi hakea sivustolta vapaasti ilman rekisteröitymistä. Urakoitsijaa voi hakea tiettyyn työhön valitsemalla hakulomakkeesta halutut työt. Vapaasanahaulla voi hakea esimerkiksi paikkakunnalla olevia urakoitsijoita. Hakutulokset näkyvät listauksessa ja karttanäkymässä, josta klikkaamalla saa auki urakoitsijaikkunan, jossa näkyvät tarkemmat tiedot kyseisestä urakoitsijasta.

Koneurakointipalveluiden ostajat voivat halutessaan rekisteröityä foorumiin urakointitöiden tilaajaksi. Tilaaja voi jättää Foorumiin yhteydenotto- tai tarjouspyyntöjä. Kun tilaaja on julkaissut tarjouspyynnön, tieto siitä lähtee automaattisesti Foorumiin rekisteröityneiden kyseistä urakointitöitä tekevien koneurakoitsijoiden sähköpostiin. Sähköpostin linkkiä klikkaamalla urakoitsija saa puolestaan auki tarjouspyynnön ja näkee tarkemmat tiedot pyynnöstä.

Foorumi löytyy osoitteesta www.urakka-foorumi.fi , josta löytyvät linkit foorumin käyttöopas- ja esittelyvideoihin.

Uus-Urakka -hanke Uudellamaalla
Urakka-Foorumi on kehitetty osana Uudellamaalla vuosina 2015–2018 toteutettavaa Uus-Urakka -hanketta. Hankkeen toteuttavat yhteistyössä TTS Työtehoseura, MTK-Uusimaa, SLC Nyland ja ProAgria Nylands Svenska Lantbrukssällskap. Hankkeen päärahoittajana on Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma. Urakka-Foorumin teknisestä toteutuksesta vastasi Kymppimedia AGP Finland ja sitä ylläpitää TTS Työtehoseura.
Urakka-Foorumi on aloittanut toimintansa Uudellamaalla. Tästä eteenpäin foorumi on avoin ja toiminnassa koko maassa.