Vihdin Maataloustuottajat Irlantiin 30.3 – 2.4.2015

Matkaohjelma
Maanantai 30.3.2015 Ceád Mile Fáilte! Tervetuloa!
Lähtöselvitys ja turvatarkastus Helsinki-Vantaan lentoasemalle noin kaksi tuntia ennen lennon lähtöä. Lento Dubliin lähtee klo 8.00. Perille Irlantiin saavutaan klo 09.10. Suomalainen opas ja Irlantilainen kuljettaja ovat asiakkaita vastassa tervetulokyltin kanssa Dublinin lentokentällä. Siirtyminen bussiin, joka odottaa Dublinin lentokentän vieressä bussiparkissa.
Matka alkaa mielenkiintoisella vierailulla Joe Haydenin maatilalla Wicklow’n maakunnassa. Ajamme Dublinin lentokentältä etelään kohti Wicklown maakuntaa, joka sijaitsee reilun tunnin ajomatkan päässä Dublinista. Wicklown maakuntaa sanotaan myös Irlannin puutarhaksi, eikä suotta, sillä matkan varrella nähdään vihreitä puutarhamaisia laaksoja ja jylhiä vuoria.
Tilan isäntä Joe Hayden kertoo tilavierailun aikana tilansa tuotannosta ja hänen esitelmästään saa kattavan katsauksen Irlannin maataloudesta ja karjatiloista. Tila on 120ha kokoinen ja siellä pidetään lypsykarjaa ja lampaita. Tilalla on uuden aikainen rehun tuotantosysteemi. Joe Hayden vastaa mielellään kaikkiin maaseutua koskeviin kysymyksiin. Tilalla nautitaan myös lounas. Aterian jälkeen matka jatkuu kohti Kilkennyn kaupunkia.
Seuraavaksi saavutaan Glendalough-laaksoon, joka sijaitsee keskellä Wicklown vuoristoa. Laaksossa toimi aikoinaan Pyhän Kevinin 400-luvulla perustama luostari, jonka rauniot ovat vielä varsin hyvässä kunnossa kahden vuoristojärven rannalla. Alueelta löytyy myös erikoinen pyöreä torni, The Round Tower, jollaisia tavataan lähinnä Irlannin saarella.
Kilkenny on mielenkiintoinen pikkukaupunki Irlannin keskellä, 1640-luvulla tämä tärkeällä paikalla sijainnut kaupunki toimi Irlannin pääkaupunkina silloisen kuninkaan ollessa maanpaossa Ranskassa. Kilkennyn keskusta on yksi Irlannin historiallisimmista ja sen kapeilla kaduilla on mukava vaeltaa. Kilkennyssä on paljon butiikkeja ja kauppoja ja lukematon määrä viihtyisiä pubeja ja ravintoloita. Pienessä kaupungissa on paljon nähtävää ja koettavaa!
Majoittuminen ja sen jälkeen on vapaa ilta illallinen yhdessä hotellin ravintolassa.

Tiistai 31.3.2015
Irlantilainen aamiainen hotellissa. Tämän päivän aikana vieraillaan Keenanin maatalouskonetehtaalla, Smitchwicks olutpanimolla sekä perinteisellä irlantilaisella maatilalla.
Vierailu Richard Keenan & Holdings Ltd yrityksessä
Richard Keenanin seosruokintayritys sijaitsee Carlown maakunnassa ja tarjoaa modernin ruokintamenetelmän karjatiloille. Menetelmä perustuu maailman johtavien ravitsemustieteen tutkijoiden tutkimustuloksiin ja sitä kehitetään koko ajan kaikkien Keenan-tilojen tulosten perusteella. Mech-fiber™ -ruokintamenetelmä voi parantaa maitotuotosta tai lihantuotantoa jopa 30% jokaista ruokittua rehukiloa kohti. Mikä ikinä onkaan tilan koko, Keenanilla on Mech-fiber™- menetelmä tarjolla. Perheviljelmäkokoiselle tilalle kompakti laite ja suurille tiloille kapasiteettia löytyy aina 28-kuutioiseen jättiläiseen asti, jolla voidaan ruokkia erittäin suuri ruokinta-alue.
Vierailun jälkeen nautitaan lounasta sopivassa paikassa. Iltapäivällä tutustutaan mielenkiintoiseen Smitchwicks olutpanimoon. Vierailu Smitchwick’s olutpanimolla Kilkennyn keskustassa sijaitsee 300 vuotta vanha Smithwick’s olutpanimo, joka tänä vuonna avattu uudelleen mittavan laajennuksen jälkeen. Tässä uutuuskohteessa tutustutaan kaupungissa kauan aikaa toimineen kuuluisan olutpanimon historiaan ja Smithwick’s oluen valmistukseen. Opastetun kierroksen lopuksi maistellaan olutta.

Päivän päätteeksi vieraillaan vielä perinteisellä Irlantilaisella maatilalla.Suomalais-irlantilaisessa omistuksessa oleva Dunedin maatila sijaitsee Kilkennyn lähistöllä, Bennetsbridgen kylässä. Suomalainen maatilan emäntä Tiina Mosse kertoo maatilan pitämisestä Irlannissa. Tilalla on lihakarjaa. Isäntä Simon Mosse on voittanut useita lammaskoirakisoja uskollisen Bordercollie koiransa kanssa. Lihakarjatilalta siirrytään noin 10 kilometrin päässä sijaitsevalle siideriomenatilalle, jossa kasvatetaan marjoja ja siideriomenoita.
Maatilavierailun jälkeen kuljetus takaisin palataan Kilkennyn kaupunkiin. Yhteinen illallinen hotellissa tai vapaa ilta.

Keskiviikko 1.4. 2015
Irlantilainen aamiainen hotellissa. Huoneiden luovutus ja matkatavaroiden pakkaaminen bussiin.
Aamupäivällä vieraillaan Gigginstownin lihakarjatilalla Westmeathin maakunnassa, jossa kasvatetaan irlantilaista mustaa Aberdeen Angus lihakarjaa. Tilan omistaa Ryanairin Michael Leary. Kilkennystä maatilalle on noin kahden tunnin ajomatka halki upeiden Irlantilaisten maalaismaisemien. Vierailun jälkeen lähdetään tutustumaan Irlantilaiseen viskiin kuuluisaan Kilbegganin viskitislaamoon. Siellä valmistetaan viskiä vanhaan tyyliin ja ryhmä voi tutustua prosessiin tislaamolla. Kierroksen päätteeksi saadaan maistella viskiä ja halukkaat voivat ostaa matkaan mukaan Irlannin saaren “elävää vettä”! Viskitislaamon Pantry’s ravintolassa on mahdollisuus lounastaa. Sen jälkeen ajetaan Dubliniin.
Dublinin kaupunkikierroksella tutustutaan kaupungin historiaan ja vilkkaaseen nykypäivään. Kierroksen aikana nähdään pääkatu O’Connell Street, jonka varrella on uusi monumentti Spire of Dublin sekä GPO pääpostitalo, joka aikoinaan toimi Irlannin itsenäisyystaistelujen keskuspaikkana. Dublinin loisteliaat Yrjöjen aikaiset korttelit ja St. Stephen’s Green ja Phoenix Park puistot muistuttavat Dublinin loisteliaasta 1700-luvusta ja uudet, modernit rakennukset tämän päivän vilkkaasta pääkaupungista. Kierroksen jälkeen ajetaan hotellille ja majoitutaan. Hetki aikaa hengähtää ennen iltaa.
Iltaa lähdetään viettämään irlantilaisittain musiikin, tanssin ja hyvän ruuan parissa pubissa.
Celtic Night -irlantilainen ilta (keskustassa)
Arlington hotellin Knightsbridge baarin Celtic Night irlantilainen ilta on unohtumaton kokemus. Ohjelmassa on hyvää ruokaa, juomaa ja perinteistä irlantilaista musiikkia ja tanssia. Illan aikana esiintyy maailmankuulu Celtic Rhytm tanssiryhmä ja orkesteri, joka esittää irlantilaisia lauluja ja balladeja. Paluu takaisin hotelliin ohjelman jälkeen.

torstai 2.4.2015
Irlantilainen aamiainen hotellissa. Aamupäivällä on aikaa tehdä ostoksia. Huoneiden luovutus klo 12.00 ja sen jälkeen lähdetään retkelle Malahiden linnaan & Howthin niemimaalle.

Malahide Castle
Dublinista ajetaan Malahide upeaan linnaan, joka on peräisin normannien ajoilta. Linnaa asutti 800 vuoden ajan Talbotin aatelissuku. Suvun viimeinen jäsen Rose Talbot myi linnan 1970-luvulla Irlannin valtiolle ja Fingalin maakunnalle. Linnassa on upeita, eri aikakausilta olevia huoneita, joista kannattaa mainita tamminen paneloitu huone keskiajalta, rokokootyyliset olohuoneet sekä keskiaikainen sali. Linnan kaunis puutarha on nykyisin myös avoinna yleisölle.

Howthin kalastajakylä
Linnakierroksen jälkeen ajetaan kohti Howth niemimaata, jonka kärjestä on upeat näköalat Dublinin lahdelle. Howth on kalastajakylä, jonka viikingit aikoinaan perustivat. Nimi Howth tarkoittaa tanskaksi päätä ja niemimaan kärjelle on sittemmin annettu hauska lempinimi Howth Nose, Howthin nenä! Howthin niemimaalla nautitaan myös lounas kuuluisassa Abbey Tavernassa.
Retken päätteeksi kuljetus Dublinin lentokentälle. Finnairin lento Helsinkiin lähtee klo 18.05. Perille saavutaan klo 23.05.
Slán Abhaile! Näkemiin…

Lentoaikataulu 30.3. AY 929 Helsinki – Dublin klo 8.00 – 9.10 2.4. AY 930 Dublin – Helsinki klo 18.05 – 23.05
Ajat ovat paikallisaikoja ja annettu sitoumuksetta.
Majoittuminen 30.3 – 1.4. Kilkenny
KILKENNY RIVER COURT HOTEL, The Bridge, John Street, Kilkenny, www.rivercourthotel.com Tunnelmallinen ja tyylikäs hotelli!
Kilkenny River Court hotelli on yksi Kilkennyn tyylikkäimmistä hotelleista aivan kaupungin keskustassa, Nore-joen rannalla, Kilkenny Castle linnaa vastapäätä. Hotellin yleisissä tiloissa on ravintola, baari ja erinomaiset kokoustilat. Hotellissa on myös vapaa-ajan keskus, jossa on kuntosali, sauna, poreallas ja uima-allas, sekä kylpylähoitoja ja kauneussalonki.
1.4 – 2.4. Dublin
ACADEMY PLAZA HOTEL, 10-14 Findlater Place, Off O’Connell Street, Dublin www.academyplazahotel.ie Erinomainen sijainti keskellä kaupunkia! Academy hotelli on viihtyisä kolmen tähden hotelli aivan Dublinin keskustassa O’Connell Street – pääkadun sivukadun varrella. Kaikki nähtävyydet, kaupat ja ravintolat ovat muutaman minuutin päässä hotellista. Hotellin yleisissä tiloissa on suosittu pubi Sir Harry’s Bar & Brasserie, jossa on tarjolla baarimenu, perinteinen Oscars Restaurant ravintola, kuntosali, Hair & Beauty Salon kampaamo- ja kauneushoitola ja kokoustilat.

Lataa tästä matkaohjelma ja varausehdot

 

Matkan perushinta 895 € / henkilö
Perushintaan sisältyy
– Finnairin lennot Helsinki – Dublin – Helsinki turistiluokassa sekä matkustajamaksut ja lentokenttäverot
– bussikuljetukset Irlannissa ja suomalaisen oppaan palvelut ohjelman ajan Irlannissa
– majoittuminen jaetussa kahden hengen huoneessa ja irlantilainen aamiainen
– ohjelmassa mainitut tai niitä vastaavat maatila- ja yritysvierailut
– panimo- ja viskitislaamovierailu maistiaisineen
– kaksi lounasta ilman ruokajuomia ja illallinen Kilkennyn hotellissa ilman ruokajuomia
– Irlantilainen ilta Arlington hotellissa ilman ruokajuomia ja bussikuljetusta
– puolen päivän retki Malahiden linnaan ja Howthin niemimaalle sisältäen lounaan
Hintaan ei sisälly / lisämaksut
– yhden hengen huone, lisämaksu on 110 € / henkilö
– matkavakuutus
Hintaperuste Hinta perustuu 23.10.2014 tiedossamme oleviin hinnastoihin ja viranomaismaksuihin. Mikäli ne muuttuvat, pidätämme oikeuden vastaaviin muutoksiin. Lisäksi hinta edellyttää vähintään 30 matkustajan ryhmää. Oikeus muutoksiin pidätetään.

Ystävällisin terveisin FMT / Forssan Matkatoimisto Oy Ryhmä- ja erikoismatkat
Heli Saari Puhelin 0207 757 730 fm.ryhmat@fmt.fi
sekä
Vihdin Maataloustuottajat 20.11.2014
Marja Niemi Puhelin 040 835 7852 marja66.niemi@elisanet.fi